Projekter
Værktøjer
Materialer
Bygningsdel
Håndværk
Terrazzo og intarsia
Terrazzo er et byggemateriale, det er fremstillet af marmorskærver, der blandes med et bindemiddel som for eksempel hvid, grå eller indfarvet cement. Mønstret som ofte ses i sådan et gulv kaldes intarsia.
Terrazzo er som gulvbelægning kendt i Danmark tilbage til 1880'erne, hvor de første italienske gulvlæggere kom hertil. Det er et meget slidstærkt gulv, der blandt andet tåler fugt hvorfor det er velegnet til områder hvor såvel vand som sne trækkes med ind og selvfølgelig til vådrum. Det er også velegnet til trappeløb på grund af sin slidstyrke og sit arkitektoniske udtryk.
Filmen viser opbygning af et nyt terrazzogulv med intarsia, hvor det kræver en særlig håndværksteknik, for at "læse" og genskabe det originale gulv.

Projektledelse : Graves Simonsen, Bygherreforeningen

Research og tilrettelæggelse : Niels Brondbjerg, Teknik og
Salg Aps. og Anders Dylov, Chroma Film ApS.

Filmproduktion: Chroma Film ApS

Musik : Finn Markwardt

Design : Anders Skovgaard-Petersen, bagmanden.dk

Webprogrammering : CGI A/S og ProActive A/S

Faglige filmemner udvalgt af bl.a.:
Arne Høj, Søren Lundqvist, Nicolai Hyllestad, Gert Bech-Nielsen, Mogens Victor Andersen, Eske Møller, Søren Meyer, Jens Østergaard, Niels Erik Jensen, Søren Bøgh, Anne Lindegaard, Birte Skov

Webside og film er udgivet med økonomisk støtte fra:
Grundejernes Investeringsfond, Realdania, A P Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Dreyers Fond, Frøken Constanse Fuhrs Fond, Skibsreder Carsten Brebøls Fond, Martha og Poul Kern-Jespersen Fonden, Undervisningsministeriet.

Kontakt:
kontakt@byggefilm.dk

Besøg også Indeklimafilm.dk, hvor du finder visuelle fortællinger om indeklimaproblematikker