Projekter
Værktøjer
Materialer
Bygningsdel
Håndværk
Nyt kobbertag på koncertsal
DR’s tidligere Radiohus på Rosenørns Allé er tegnet af arkitekten Vilhelm Lauritzen i 1936, og stod klar til indflytning i 1943. Arkitekturen er et resultat af Vilhelm Lauritzens forbilledlige evne til at forene æstetisk smukke og funktionelle løsninger. Koncertsalens utraditionelle trapez­form er akustisk betinget, men er samtidigt forsynet med et dobbeltkrumt tag, som af økonomiske og materialemæssige mangler under krigen blev beklædt med tagpap. I midten af 1950-erne fik taget en yderligere beklædning af kobber, som desværre ikke holdt så længe på grund af fejlkonstruktion. I denne film følger vi udførelsen af et helt nyt kobbertag i 2018-2019 - til toner af Beethoven og Dvorák!

Projektledelse : Graves Simonsen, Bygherreforeningen

Research og tilrettelæggelse : Niels Brondbjerg, Teknik og
Salg Aps. og Anders Dylov, Chroma Film ApS.

Filmproduktion: Chroma Film ApS

Musik : Finn Markwardt

Design : Anders Skovgaard-Petersen, bagmanden.dk

Webprogrammering : CGI A/S og ProActive A/S

Faglige filmemner udvalgt af bl.a.:
Arne Høj, Søren Lundqvist, Nicolai Hyllestad, Gert Bech-Nielsen, Mogens Victor Andersen, Eske Møller, Søren Meyer, Jens Østergaard, Niels Erik Jensen, Søren Bøgh, Anne Lindegaard, Birte Skov

Webside og film er udgivet med økonomisk støtte fra:
Grundejernes Investeringsfond, Realdania, A P Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Dreyers Fond, Frøken Constanse Fuhrs Fond, Skibsreder Carsten Brebøls Fond, Martha og Poul Kern-Jespersen Fonden, Undervisningsministeriet.

Kontakt:
kontakt@byggefilm.dk

Besøg også Indeklimafilm.dk, hvor du finder visuelle fortællinger om indeklimaproblematikker