Skip to main content

Malerværktøj

Malerfaget går mere end 2.000 år tilbage, og håndværket opstod især i forbindelse udsmykninger af kirker, hvor kalkmalerier var en vigtig opgave for maleren. På den tid skelnedes ikke på samme måde som i dag mellem kunstmalere og dekorationsmalere. Sidenhen er håndværkermalerens opgaver blevet meget forskellige, og når det gælder udsmykning og dekoration, bruges der specialværktøj. Malerens vigtigste værktøj er penslen, der oprindeligt blot var en tot hår bundet om en træpind, som maleren selv fremstillede. Da metalhylstret og dermed den flade pensel blev opfundet i 1700-tallet, blev penselfremstillingen efterhånden sat i den masseproduktion, som vi kender i dag. Malerfagets vellykkede resultater er i høj grad forbundet med de traditionelle værktøjer og malerens håndelag.

Se også INDEKLIMA

Indeklimafilm.dk er en seriøs, professionel og non-profit filmkanal, der har som formål gennem filmmediet at formidle forskningsbaseret, kendt viden om indeklimaets betydning for menneskers sundhed, velvære og produktivitet. 

PROJEKT er udviklet af:
PROJEKTLEDELSE / Graves Simonsen, Bygherreforeningen
RESERCH & TILRETTELÆGGELSE /Niels Brondbjerg, Teknik og Salg ApS, Anders Dylov, Chroma Film ApS
FILMPRODUKTION / Chroma Film ApS
MUSIK / Finn Markwardt
WEBSITE / MPIXEL design studio

FAGLIGE FILMEMNER er udvalgt af bl.a.:
Arne Høj, Søren Lundqvist, Nicolai Hyllestad, Gert Bech-Nielsen, Mogens Victor Andersen, Eske Møller, Søren Meyer, Jens Østergaard, Niels Erik Jensen, Søren Bøgh, Anne Lindegaard, Birte Skov

WEBSITE & FILM er udgivet med økonomisk støtte fra:
Grundejernes Investeringsfond, Realdania, A P Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Dreyers Fond, Frøken Constanse Fuhrs Fond, Skibsreder Carsten Brebøls Fond, Martha og Poul Kern-Jespersen Fonden, Undervisningsministeriet, Boligfonden Kuben.

Om Cookies

Dette website bruger cookies til at forbedre din bruger oplevelse.