Skip to main content

Billedskærer

Billedskærerarbejder kendes i Danmark tilbage til vikingetiden. Fagets storhedstid lå i 1500-tallet, hvor der blev fremstillet kirkeinventar (som fx i Holckenhavn Kirke), skabe, møbler og fine dekorationer. Helt frem til 1930’erne var billedskærerarbejder udbredt i bygninger og finere inventar. I denne film følger vi én af de få tilbageværende, danske billedskærere skabe et englehoved i egetræ efter en gipsafstøbning. Det sker bl.a. ved hjælp af et punkterapparatet. Sidst i filmen ser vi frihåndshugning af et forstudie til en galionsfigur i Kalmar-fyrretræ.

Billedskærerarbejder kendes i Danmark tilbage til vikingetiden. Fagets storhedstid lå i 1500-tallet, hvor der blev fremstillet kirkeinventar (som fx i Holckenhavn Kirke), skabe, møbler og fine dekorationer. Helt frem til 1930-erne var billedskærerarbejder udbredt i bygninger og finere inventar.

Se også INDEKLIMA

Indeklimafilm.dk er en seriøs, professionel og non-profit filmkanal, der har som formål gennem filmmediet at formidle forskningsbaseret, kendt viden om indeklimaets betydning for menneskers sundhed, velvære og produktivitet. 

PROJEKT er udviklet af:
PROJEKTLEDELSE / Graves Simonsen, Bygherreforeningen
RESERCH & TILRETTELÆGGELSE /Niels Brondbjerg, Teknik og Salg ApS, Anders Dylov, Chroma Film ApS
FILMPRODUKTION / Chroma Film ApS
MUSIK / Finn Markwardt
WEBSITE / MPIXEL design studio

FAGLIGE FILMEMNER er udvalgt af bl.a.:
Arne Høj, Søren Lundqvist, Nicolai Hyllestad, Gert Bech-Nielsen, Mogens Victor Andersen, Eske Møller, Søren Meyer, Jens Østergaard, Niels Erik Jensen, Søren Bøgh, Anne Lindegaard, Birte Skov

WEBSITE & FILM er udgivet med økonomisk støtte fra:
Grundejernes Investeringsfond, Realdania, A P Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Dreyers Fond, Frøken Constanse Fuhrs Fond, Skibsreder Carsten Brebøls Fond, Martha og Poul Kern-Jespersen Fonden, Undervisningsministeriet, Boligfonden Kuben.

Om Cookies

Dette website bruger cookies til at forbedre din bruger oplevelse.