Skip to main content

Cylinderglas

Fremstilling af glas går 5000 år tilbage og startede formentligt i Ægypten, men først nogle årtier før vores tidsregning fandt man i Libanon på glaspustning. Det blev romerne, der sikrede udbredelsen af glasset i Europa, og som skabte grobund for at tyske glasmagere i 1100-tallet kunne puste glasset ud i lange cylindre, der blev skåret op og presset til flader. De første ruder var skabt og blev i første omgang anvendt i kirker og slotte. Først frem mod Middelalderen kom der glas i vinduerne i mere almindelige huse. Denne film om cylinderglas viser en teknik, der grundlæggende er uforandret gennem 900 år, og et byggemateriale, der fortsat efterspørges til særlige opgaver – også i Danmark.

Se også INDEKLIMA

Indeklimafilm.dk er en seriøs, professionel og non-profit filmkanal, der har som formål gennem filmmediet at formidle forskningsbaseret, kendt viden om indeklimaets betydning for menneskers sundhed, velvære og produktivitet. 

PROJEKT er udviklet af:
PROJEKTLEDELSE / Graves Simonsen, Bygherreforeningen
RESERCH & TILRETTELÆGGELSE /Niels Brondbjerg, Teknik og Salg ApS, Anders Dylov, Chroma Film ApS
FILMPRODUKTION / Chroma Film ApS
MUSIK / Finn Markwardt
WEBSITE / MPIXEL design studio

FAGLIGE FILMEMNER er udvalgt af bl.a.:
Arne Høj, Søren Lundqvist, Nicolai Hyllestad, Gert Bech-Nielsen, Mogens Victor Andersen, Eske Møller, Søren Meyer, Jens Østergaard, Niels Erik Jensen, Søren Bøgh, Anne Lindegaard, Birte Skov

WEBSITE & FILM er udgivet med økonomisk støtte fra:
Grundejernes Investeringsfond, Realdania, A P Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Dreyers Fond, Frøken Constanse Fuhrs Fond, Skibsreder Carsten Brebøls Fond, Martha og Poul Kern-Jespersen Fonden, Undervisningsministeriet, Boligfonden Kuben.

Om Cookies

Dette website bruger cookies til at forbedre din bruger oplevelse.