Skip to main content

Nyt kobbertag på koncertsal

DR’s tidligere Radiohus på Rosenørns Allé er tegnet af arkitekten Vilhelm Lauritzen i 1936, og stod klar til indflytning i 1943. Arkitekturen er et resultat af Vilhelm Lauritzens forbilledlige evne til at forene æstetisk smukke og funktionelle løsninger. Koncertsalens utraditionelle trapez­form er akustisk betinget, men er samtidigt forsynet med et dobbeltkrumt tag, som af økonomiske og materialemæssige mangler under krigen blev beklædt med tagpap. I midten af 1950-erne fik taget en yderligere beklædning af kobber, som desværre ikke holdt så længe på grund af fejlkonstruktion. I denne film følger vi udførelsen af et helt nyt kobbertag i 2018-2019 - til toner af Beethoven og Dvorák!

Se også INDEKLIMA

Indeklimafilm.dk er en seriøs, professionel og non-profit filmkanal, der har som formål gennem filmmediet at formidle forskningsbaseret, kendt viden om indeklimaets betydning for menneskers sundhed, velvære og produktivitet. 

PROJEKT er udviklet af:
PROJEKTLEDELSE / Graves Simonsen, Bygherreforeningen
RESERCH & TILRETTELÆGGELSE /Niels Brondbjerg, Teknik og Salg ApS, Anders Dylov, Chroma Film ApS
FILMPRODUKTION / Chroma Film ApS
MUSIK / Finn Markwardt
WEBSITE / MPIXEL design studio

FAGLIGE FILMEMNER er udvalgt af bl.a.:
Arne Høj, Søren Lundqvist, Nicolai Hyllestad, Gert Bech-Nielsen, Mogens Victor Andersen, Eske Møller, Søren Meyer, Jens Østergaard, Niels Erik Jensen, Søren Bøgh, Anne Lindegaard, Birte Skov

WEBSITE & FILM er udgivet med økonomisk støtte fra:
Grundejernes Investeringsfond, Realdania, A P Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Dreyers Fond, Frøken Constanse Fuhrs Fond, Skibsreder Carsten Brebøls Fond, Martha og Poul Kern-Jespersen Fonden, Undervisningsministeriet, Boligfonden Kuben.

Om Cookies

Dette website bruger cookies til at forbedre din bruger oplevelse.